***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Една година от началото на руската агресия в Украйна. Кьовеши изпраща проверка в офиса в София


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 24 февруари   

 

Административният съд София-град анулира решението на Централната изборна комисия, съгласно което в изборните протоколи резултатите от хартиеното и машинното гласоподаване би трябвало да се регистрират общо. Срещу това решение бяха подадени четири тъжби.

***

Европейският основен прокурор Лаура Кьовеши праща инспекция в софийския офис на европейските делегирани прокурори.

Информацията беше оповестена от Европрокуратура. Защо се постанова одит обаче не е посочено.

***

***

Навършва се тъкмо една година, откогато Русия атакува Украйна - 365 дни на военни закононарушения, човешко страдалчество, убийства и съсипия.

След като на 21-ри февруари съветският президент Владимир Путин призна независимостта на Донецка и Луганска национална република, по-малко от три дни по-късно стартира масираното нахлуване в Украйна.

***

" Аз съм горделив, че България не се сниши, а беше там от вярната страна на историята в сериозен миг на войната ", това написа съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков в инстаграм профила си. 

" Горд съм, че няма да се срамим един ден, когато тези събития са част от учебниците по история. А в същите тези учебници съм сигурен, че ще написа, че Украйна е съумяла да се освободи и си е върнала териториалната целокупност, а Путин е останал в историята като неуспелия несъответстващ деспот, след който Русия е почнала своята смяна ", написа още Петков. 

***

Преди година Русия унищожи мира и сигурността в Европа с  непредизвикана и бруталната военна експанзия против Украйна. Режимът в Кремъл се опита със мощ да ревизира интернационалния ред и да откри своя имперски модел над Източна Европа.

***

***

Съединени американски щати ще дават на Украйна спомагателна военна помощ в размер на 2 милиарда $, съобщи съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, представен от Ройтерс.

***

" Почти всеки има най-малко един контакт в телефона си, който в никакъв случай повече няма да вдигне слушалката ", сподели Зеленски. " Такъв, който няма да отговори на SMS-а " Как си? ".  Тези две думи получиха нов смисъл през годината на войната. "

" Преди една година на този ден, от същото това място, към седем сутринта, се обърнах към вас с малко изказване, траяло единствено 67 секунди ", сподели той в 15-минутната си тирада на фона на тържествена музика.

"...ние сме мощни. Готови сме за всичко. Ще победим всички. Ето по какъв начин стартира всичко на 24 февруари 2022 година Най-дългият ден в живота ни. Най-трудният ден в най-новата ни история. Събудихме се рано и от този момент не сме спали ".

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР